DEÜ İnme Ünitesi 20 Yıldır Hizmet Veriyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi bünyesindeki İnme Ünitesi yurt içinden ve yurt dışından gelen hastalara hizmet veriyor.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, hastane bünyesinde 20 yıldır hizmet veren Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği tarafından akredite edilen İnme Ünitesi, hastalara şifa kaynağı oluyor.

DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erkan Derebek, kurum olarak yurt içi ve yurt dışından gelen birçok hastaya tedavi hizmeti sunduklarını belirtti.

Sadece inme hastalarının bu bölüme kabul edildiğini kaydeden Derebek, şunları aktardı:

'Genel nöroloji servisi ile yoğun bakım arasında yapılanma gösteren, ayrı doktoru ve hemşiresi olan, hastaların yaşamsal fonksiyonlarının yakın takip edildiği özel birimlerdir. Fizyoterapist, kardiyolog, beyin cerrahı ve diğer konsültanlara her an erişilebilir olması gerekir. İnme hastası bakımında deneyimli bir ekip çalışır. Biz, geniş bir bölgenin taleplerine yanıt verebilen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İnme Ünitesi'nde dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmanın kıvancı içindeyiz.'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kürşad Kutluk da inmenin dünya genelinde ikinci ölüm nedeni olduğunu belirtti.

Kutluk, hastalığa ilişkin şu bilgileri verdi:

'İnme, damar tıkanması ya da yırtılmasına bağlı olarak beyinde oluşan hasar ve bunun meydana getirdiği ani gelişen tablodur. Hastalarda felç ya da konuşma bozukluğu gibi nörolojik belirtiler görülür. Dünya genelinde ikinci ölüm nedeni, erişkin çağda birinci engellilik nedenidir. Türkiye'de inme, toplam ölümler içinde yüzde 15 sıklığıyla ikinci sıradadır. İnme hastalarında ilk birkaç saat çok önemlidir. Bu süre içinde, damar içine uygulanan pıhtı çözücü tedavilerle hastaların sağ kalma ve bağımsız yaşama şansları yükselmektedir. Bunun dışında kateterle pıhtı çekme yöntemi de son yılların önemli gelişmeleri arasındadır.'

Kaynak: AA