'Akıllı Köy'de Sebze Hasadı

Bilişim ve İletişim Teknolojileri ortaklığında Aydın'ın Koçarlı ilçesinde hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy'de sebze hasadı gerçekleştirildi.

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) ortaklığında hayata geçirilen 'Vodafone Akıllı Köy'de sebze hasadı yapıldı.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk domates hasadını gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Önümüzdeki yıl bu ürünü gören bizim çiftçimiz bunu örnek alarak kendi tarlasına domates ekecek.' diye konuştu.

TABİT kurucusu Tülin Akın ise geçen yıl kavun üretimi yaptıklarını ve yüzde 151 oranında verim elde ettiklerini belirterek, 40 serada kadınlara eğitim verdiklerini söyledi.

Akın, 'Marul üreten kadınlardan her biri evine 2 bin 500 lira ek gelir sağlamış oldu. 3 kadın kendisine sera kurdu. Köylerde tarımda ekonomik gelir artar ve işçilik azalırsa çiftçiler sosyalleşmeye daha çok vakit ayırabilecek. Teknolojiyi köydeki çiftçiyle buluşturmamızın asıl amacı köyden kente göçün önüne geçmektir.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA