15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü

Amasya'nın Taşova ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri başladı.

Kaymakamlık binası önünde toplanan vatandaşlar, davul zurna eşliğinde 100 metrelik dev Türk bayrağı açarak Atatürk Bulvarı'ndan yürüyüşe geçti.

Yürüyüşün ardından belediye binasında 15 Temmuz şehitler köşesi ve fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye Başkanı Bayram Öztürk, yaptığı konuşmada darbe girişiminin sadece bir partiye, bir kuruma yönelik değil 81 milyon insana yönelik olduğunu belirterek, '15 Temmuz darbe teşebbüsü 1960,1970 ve 1980 darbe teşebbüsünden çok daha farklı bir darbe teşebbüsü idi. Biz duygusal bir milletiz. Halbuki bundan bir yıl önce yaşananları çok iyi hatırlıyoruz. Maalesef o gece 249 şehit, 2 bin civarında gazimiz oldu. Dolayısı ile olayı canlı tutmalıyız. 15 Temmuz gecesini unutturmamak zorundayız. O gece maruz kaldığımız yaşananları gelecek binli yıllarda dahil unutturmamamız ve gelecek nesillere de aktarmamız gerekiyor. Darbe girişimi sadece bir partiye, bir kuruma yönelik değil ülkede yaşayan 81 milyonluk insana yönelik bir darbe girişimi idi. Cenab-ı Allah bu ülkenin birliğini dirliğini daim eylesin.' dedi.

Programa Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aktaş, Hakim Mustafa Canlı, Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgün Deniz Gezici, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA