Öğretmenden Duygulandıran Mektup

Diyarbakır’da Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Cuma Ertaş okul döneminin sona ermesiyle öğrencilerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşayarak öğrencilerine ayrı ayrı duygulandıran birer mektup yazdı.

Öğretmenden Duygulandıran Mektup
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, liseler ile açıköğretimde eğitim gören yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün karne aldı. Karne heyecanı yaşayan Diyarbakır’da da öğrenciler karne almanın mutluluğunu yaşadı. Mehmetçik İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Cuma Ertaş okul döneminin sona ermesiyle öğrencilerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşayarak öğrencilerine duygulandıran mektup yazdı. Öğrencileriyle ayrılmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Cuma Ertaş, yazdığı mektupta bütün bir yıl öğrencileriyle yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, öğrencilerine tatilde yapmaları gereken önerilerde bulundu. 2. Sınıfı bitiren öğrencilerine bir üst sınıfa geçtikleri ve artık büyüdüklerini telkinleyen mektupta tatil boyunca nasıl davranmaları gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

İşte Cuma Öğretmenin Sevgili Öğrencilerim diye başlayan duygulandıran o mektubu:

“Sevgili öğrencim, 1. sınıf, 2. sınıf derken 3. sınıfa geçmeyi hak ettin. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bizim için güzel bir yıl oldu. Eğitim ve öğretim açısından hayli yol aldık. Bu yılki konularımızı bitirdik.

Şimdi diyeceksin ki öğretmenim tatili hak ettik. Bence de hak ettin. Uzun bir tatil seni bekliyor. Sevgili öğrencim tatilini yaparken sana bazı önerilerim olacak. Senin çok mutlu ve başarılı olmanı istiyorum. Bana güven ve dediklerimi uygulamaya çalış. Bu yazdıklarıma dikkat edersen hem tatil yapıp hem de öğrendiklerini pekiştirmiş olursun. Tatil boyunca sizlere önerilerim, Düzeyine uygun en az 10 kitap okumanı istiyorum. İstersen özetini çıkartabilirsin. Senin için faydalı olacağı, ailenin alabileceği tatil kitabını, dikkatli bir şekilde kendini bunaltmadan yaparsan yeni bilgiler kazanacaksın. Yaz tatili boyunca seni çok etkileyen (heyecanlandıran, sevindiren, üzen vs.) olayları günlük defterine tarihlendirerek yazarsan yazma becerinde pekişir. Çarpım tablosunda eksiklerin varsa tamamlamaya çalış. Çarpım tablosunu bilmek seni daha pratik yapar. Sevgili öğrencim sen artık 3. sınıf oldun. Tatil boyunca kendine yakışır bir şekilde davranışlar göstermelisin. Bunlardan bir kaçını hatırlatmak isterim. Sen bu davranışları kazandın. Ben sana bu anlamda güvenmek istiyorum. Büyüklerine saygılı ol yüreğindeki sevgiyi çoğalt ve sevdiklerinden esirgeme. Kendine saygı duy ki başkaları sana saygı duysun. Kişisel bakımını ve beslenmeni ihmal etme. Ailenden izin almadan bir yere gitme. Tanımadığın kişilerin isteklerine hayır de.

Yaşadığın bir sorun karşısında empati yapmayı unutma. Hatalıysan gerekirse özür dile. Tatil boyunca gittiğin, gezdiğin yerlerde doğaya ve hayvanlara karşı duyarlı ol. Çevreni temiz tut. Sizleri çok seviyorum.”
Kaynak: İHA