Sivil Toplum Kuruluşlarından '2. Demokrasi Nöbeti' Kararı

Sivil Toplum Örgütleri (STK), Ankara Sincan’da devam eden ve 15 Temmuz darbe girişiminin beyin takımının yargılandığı Genelkurmay Çatı Davasında nöbet tutma ve davaya müdahil olma kararı aldı.

Sivil Toplum Kuruluşlarından '2. Demokrasi Nöbeti' Kararı
Sivil Toplum Örgütleri, FETÖ/PDY sanıklarının yargılandığı davaya müdahil olma ve nöbet tutma kararı aldılar. Memur-Sen’in çağrısıyla bir iftar programında bir araya gelen STK temsilcileri, Ankara’da devam eden Genelkurmay Çatı Davasında yer almayı kararlaştırdı. Buna göre, her gün bir STK, Sincan’da devam eden davanın görüldüğü salonun içinde ve dışında çeşitli eylemlerle nöbet tutacak. STK’lar bu nöbetlerle 15 Temmuz gazi ve şehit yakınlarına destek olmayı ve davanın kamuoyu nezdinde kalıcı olmasını hedefliyor.

Dava boyunca Sincan’da nöbet tutacak olan bazı kuruluşlar ise şöyle:

Alperen Ocakları, Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Platformu, Ankara Hizmet Edenler Derneği, Ankara İhl Patformu, Asil Der, Başkent Ankara Meclisi, Bayındır Memur-Sen, Bem Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Bolu Dernekler Federasyonu, Büro Memur-Sen, Cihannüma, Çankırı Dernekler Federasyonu, Çatı-Der, Çorum Dernekler Federasyonu, Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen, Enerji Bir-Sen, Ensar Vakfı, Erbakan Vakfı, Erdef, Erzincan Dernekler Federasyonu, Esder, Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Hak-İş, İdareci Ve Bürokratlar Birliği, İlim Yayma Cemiyeti, Kars-Igdır-Ardahan Dernekleri, Kültür Memur-Sen, Malatya Derneği, Malatya Sivil Toplum Kuruluşları, Memur-Sen, Önder, Sağlık-Sen, Siyasallılar Vakfı, Toç Bir-Sen, Tügva, Ulaştırma Memur-Sen, Umran, Yozgatlılar Derneği
Kaynak: İHA