GÜNCELLEME - Zonguldak'taki FETÖ/PDY Operasyonu

Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen ve aralarında meslekten ihraç edilen komiser yardımcısı, araştırma görevlisi ve örgütün kapatılan kurumlarında çalışan 9 şüpheli'den 3'ü tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 9 şüpheli'den 3'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 3'ü kadın 9 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

KHK ile meslekten ihraç edilen Komiser Yardımcısı F.U, araştırma görevlisi M.Ç. ile örgütün kapatılan kurumlarında çalışan B.A, M.A, Ş.A, M.H, M.D, K.Ş. ve Y.G. sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden, M.H., K.Ş. ve Y.G. tutuklanırken, diğer zanlılar adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.
Kaynak: AA