Dinarlı Minik Güreşçiler Türkiye Çapında Derece Yaptılar

Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın destekleri ile Türkiye çapında yapılan yarışmalara hazırlanan Dinarlı minik güreşçiler ilçeye müsabakalarda aldıkalrı dereceler ile döndüler.

Dinarlı Minik Güreşçiler Türkiye Çapında Derece Yaptılar
Dinar Belediyesinin katkılarıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurs ile belediye spor salonunda Güreş Antrenörleri Cemalettin Bozkurt ve Milli Güreşçi Baki Öztürk tarafından yetiştirilen minik güreşçiler yapmış oldukları müsabakalarda derece yaptılar. Son olarak 12-23 Mayıs 2017 tarihinde Antalya’da yapılan minikler grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında Dinarlı minik güreşçilerden Ali Çınar 90 kilogramda (kg), Osman Tanerkaramsal 75 kg’da Türkiye 3.’sü oldular. Antalya’da yapılan müsabakalar sonrasında Dinar’a gelen minik güreşçiler Ali Çınar, Osman Tanerkaramsal ve Cafer Öz, kendisini bu sporda yetiştirerek Güreş Eğitim Merkezine kazandıran eski Türkiye Şampiyonu ve Güreş Antrenörü Cemalettin Bozkurt ve Milli Güreşçi Antrenör Baki Öztürk ile Belediye Başkanı Saffet Acar’a bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Gerçekleşen ziyarette Başkan Acar gençleri tebrik ederek spor ve eğitiminde başarılar diledi. Spor sağlık ve kişilik kazanılması anlamında önemine vurgu yapan Başkan Acar, bundan sonraki bütün çalışmalarda daima arkalarında olacağını maddi ve manevi her türlü desteği yapacağını, çocukları sporla uğraştıkları için çok sevdiğini ifade etti.

Bozkurt ise çocuklarını spora yollayan ailelere ve katkıda bulunan kurumlara teşekkürlerini iletti.

Öte yandan, 11 yaş Minik Erkek Güreş Grekoromen ve serbest dalında ilçede Halil Şahiner, Kemal Kösen, Samet Bal, Erkan Arslantürk, UmutcanSorudak, Emirhan Özkan, Ramazan Samet Ataş ve Ramazan Öz’ün Antalya’da yapılan müsabakalara katıldıkları öğrenildi. Ziyaretin sonunda ayrıca Başkan Acar tarafından miniklere çeşitli hediyelerden verildi.

Kaynak: İHA