Vali Şentürk, Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kent merkezindeki okullarda görev yapan rehber öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğretmenevi Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Şentürk, Kırşehir'deki eğitim seviyesinin ve sınavlarda alınan başarıların her geçen sene arttığını söyledi.

Eğitim çıtasının artılması ve eğitimdeki kalitenin her alanda hissedilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Şentürk, şunları kaydetti:

'Kırşehir eğitimde marka bir kenttir. Öğrencilerimiz sınavlarda aldıkları başarılı sonuçlarla bizleri gururlandırmakta, öğretmenlerimiz de bu başarılara büyük katkılar sağlamaktadırlar. Ölçme, değerlendirme ve yönlendirme eğitimin vazgeçilmez unsurlarındandır. Şehrin eğitimdeki gayretlerindeki eksiklikleri görmekte rehber öğretmenlerine çok iş düşmektedir. Çocuklarımızı istemediği bir yere ve mesleğe yönlendirmemek, kabiliyeti doğrultusunda yönlendirmek başarıyı beraberinde getirecektir. Ayrıca, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan da uzak tutmalıyız. Ahlaklı, bilinçli, değerler eğitimi ile yetişen, başarılı öğrenciler yetiştirilmelidir. Çocuklarımız ülkemizin yarınlardaki yöneticileridir.'

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz ve okul müdürleri de hazır bulundu.

Kaynak: AA