Vali Peynircioğlu, Şehit Aileleri Ve Gazilerle İftarda Buluştu

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kentteki bir otelde verilen iftar yemeği öncesi Vali Peynircioğlu ve eşi Gülay Peynircioğlu, masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazi yakınlarıyla sohbet etti.

İftar yemeğinin ardından konuşan Vali Peynircioğlu, gaziler ve şehitlerin kutsal emanetleri olan aileleriyle aynı iftar sofrasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şehitlik mertebesinin peygamberlikten sonraki en yüksek mertebe olduğunun ifade edildiğini belirten Peynircioğlu, 'Bu gerçek, şehitliğin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar değerli olduğunu bizlere açık bir şekilde anlatmaktadır.' dedi.

Türkiye üzerine geçmişte olduğu bugün de oyunlar oynandığına dikkati çeken Peynircioğlu, şöyle konuştu:

'Üzerinde yaşadığımız toprakların ne kadar önemli ve paha biçilemez olduğunu hepimiz bilmekteyiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu münafıklar tarafından ülkemiz işgal edilmeye çalışıldı. O gece çok sayıda şehit verdik. 2 bin 500'e yakın gazimiz var. Niğde 6 şehit verdi. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, hayırlı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi aslında yalnızca yönetimi ele geçirme değil, ülkemizi işgal girişimiydi. Ama Allah bizi sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetiyle, sayın Başbakanımızın, hükümetimizin, vatanını, milletini seven siyasi parti başkanlarının dirayetiyle ve tabi ki şehitlerimiz ile gazilerimizin darbeye dur diyen milletimiz sayesinde korudu. Allah bir daha milletimize böyle hainlikler yaşatmasın diyoruz.'

İftara, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve eşi Gonca Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ile siyasi partilerin kentteki temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA