Kilis'in İl Oluşunun 22.Yıl Dönümü Kutlaması

AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, Kilis’in İl oluşunun 22. yıl dönümünü kutladı.

Milletvekili Reşit Polat, Kilis’in 6 Haziran 1995 tarihinde il olduğunu hatırlatarak, Kilis’in binlerce yıllık geçmişe sahip olan serhat şehri olduğunu ifade etti.

Kilis’in il olmasının 22. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını anlatan Polat, "Kilis’imiz il olduğu günden bu güne birçok alanda kendini daha da hızlı bir şekilde geliştirme imkanı bulmuştur. Bu sebeple de en büyük idealim daha güçlü ekonomisi olan bir Kilis için her alandaki yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmektir" dedi.

Kentin Suriyelilere yönelik misafirperverliğine de dikkan çeken Polat, "Henüz 22 yıllık bir il olmasına rağmen ülkemizde kendini ispatlamış illerin bile cesaret edemeyeceği bir misafirperverliği Suriye’li kardeşlerimize göstererek serhat şehrimiz Kilis’imiz tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Böylelikle de ensar muhacir kardeşliğinin en güzel örneklerinden birini de vermiştir. Böyle alicenap , fedakar,ensar ruhlu hemşehrilerim bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Bu vesileyle şehrinizin il olmasında ve bugüne kadar büyük bir hızla gelişmesinde emeği geçen herkese saygı ve minnetlerimi sunar, en kalbi duygularımla teşekkür eder, tüm halkımıza hayırlı Ramazanlar dilerim” diye konuştu.

Kaynak: İHA