'Doğa Bekçiyle Değil, Sevgiyle Korunur'

SEYGED Başkanı Çetiner: 'Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur. Çevrenin korunmasında ve çevreyi kirleten unsurların temizlenmesinde sulak alanlar önemli bir yer tutar. Bu nedenle sulak alanlarımızı korumak ve önem vermek zorundayız'

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği (SEYGED) Başkanı Ömer Çetiner, barındırdığı kuş türleriyle Seyfe Gölü'nün önemli sulak alanlarından bir tanesi olduğunu belirterek, doğanın bekçiyle değil, sevgiyle korunabileceğini ifade etti.

Çetiner, yaptığı yazılı açıklamada, Seyfe Gölü Sulak Alanı'nın 1994 yılında Ramsar Sözleşmesi'ne girmesiyle dünya çapında koruma altına alındığını vurgulayarak, bu kadar önemli bir sulak alana yeterince değer verilemediğini savundu.

Gölün, Mucur ilçesi, Kırşehir ve Türkiye için çok önemli olduğuna işaret eden Çetiner, şunları kaydetti:

'Gölümüzün önemini bilen ve emeklerini esirgemeyen sayın valimize, milletvekillerimize çok teşekkür ederim. Yapılacak çalışmalarla hep birlikte eski güzel günleri göreceğimizi ümit ediyorum.

Çevre kirliliğini önlemedeki en önemli faktör saygıdır. Doğaya ve birbirimize saygı duyduğumuz sürece her türlü çevre problemini çözeriz. Doğa bekçiyle değil, sevgiyle korunur. Çevrenin korunmasında ve çevreyi kirleten unsurların temizlenmesinde sulak alanlar önemli bir yer tutar. Bu nedenle sulak alanlarımızı korumak ve önem vermek zorundayız.'
Kaynak: AA