Barınaktaki Köpekler Yeni Sahiplerini Bekliyor

BOLU – Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokağa terk edilen, yaralı ya da hasta köpekleri tedavisi tamamlandıktan sonra sahiplendirmeye amaçlıyor.

Sahipleri tarafından sokağa terk edilen kedi ve köpekler Bolu Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğünün titiz çalışması ile tedavileri yapıldıktan sonra gerek dernek yönetimi ile gerekse müdürlük bünyesinde sahiplendirmeye önem veriyor.

Veteriner İşler Müdürü Koray Kolludemiroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Sokağa terk edilen yaralı hasta köpeklerini tedavileri tamamlandıktan sonra titiz bir çalışma ile sahiplendiriyoruz. Sokağa terk edilen canlar sokaklarda çok ciddi yaşam mücadelesi veriyor. Sokaklarda çok hırpalanıyorlar. Araba çarpıyor, insanlar eziyet edebiliyor ya da aç ve susuz kalıyorlar.' diye konuştu.

Kolludemiroğlu, kedi ve köpekleri barınağa aldıklarında tedavi ettiklerini belirterek, 'Bunları kısırlaştırdıktan sonra da sahiplendiriyoruz. Sahiplendirdiğimiz kişileri seçerken gerçekten iyi bakılacağına inandığımız ailelere ya da kişilere emanet ediyoruz. Sahiplendirdiğimiz canları daha sonra kontrole gidiyoruz ve iyi bakılmadığı taktirde geri alıyoruz.' şeklinde konuştu.

Yeni çıkan yasa ile hayvanlara eziyet etmenin ciddi bir suç olduğunu hatırlatan kolludemiroğlu, 'Bu suçlar hapis cezasına kadar gidiyor. Sahiplendirdiğimiz canları boş bırakmıyor ve onları sürekli kontrol ediyoruz. Şu an sahiplerini bekleyen haski, terrier, kangal yavrusu, golden ve pek çok canımız mevcut.' dedi.

Kaynak: AA