Akdeniz Belediyesinden Uyuşturucuyla Mücadele

KHK kapsamında görevlendirme yapılan İçel'in Akdeniz Belediyesince, madde bağımlılığa karşı öğrenci, veli ve esnafın dikkatini çekmek amacıyla konferanslar düzenleniyor.

Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında, Kaymakam Hamdi Bilge Aktaş'ın Başkan Vekili olarak atandığı Akdeniz Belediyesi, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme konferansları düzenliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, madde bağımlılığına karşı velilerin dikkatini çekmek, okulların çevresinde uyuşturucu madde satışına karşı öğrencileri, velileri ve çevre esnafını bilinçlendirmek amacıyla yürütülen çalışmalar, Naciye Filizay İlköğretim Okulundaki konferansla sürdü.

Konferansta, Akdeniz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince okul çevrelerinde uyuşturucuya karşı alınan önlemler anlatıldı.

Belediye Başkan Vekili Aktaş konferansta yaptığı konuşmada, madde kullanımının başlamasından önce alınacak tedbirlerin, en etkili yöntem olduğunu belirtti.

Bilimsel araştırmalar ışığında gençlere yönelik olarak uyuşturucuyla ilgili yeteri kadar eğitsel faaliyet yapılması gerektiğini kaydeden Aktaş, bilinçlendirme toplantılarını sürdüreceklerini ifade etti.

Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi Psikoloğu Mesut Kuştepe, Rehber Öğretmen Berrin Erensoy ile kurum doktoru da velilere yönelik sunum yaptı.
Kaynak: AA