Rus Bakan Lavrov'un, Putin-Trump Görüşmesinden Beklentileri Olumlu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, G-20 zirvesi kapsamında gerçekleşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ikili görüşmesinin ülke ilişkilerine olumlu sonuçlar getireceğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hamburg’da G-20 zirvesi kapsamında gerçekleşecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ikili görüşmesinin Rus-Amerikan ilişkilerine aydınlık getireceğini belirtti.

Rus Bakan, "Dünyanın iki büyük gücünün liderleri telefonla görüşüp yüz yüze gelmemişti. Evet Rex Tillerson bizi ziyaret etti, ABD Başkanı Trump Beyaz Saray’da beni kabul etti. Yine de başkanların telefon konuşmaları yanında kişisel iletişimi de çok önemlidir” dedi.

NATO konusuna da değinen Lavrov, “NATO kendi varlığı için bir neden bulmaya çalışarak "soğuk savaş" mantığını kullanmaya devam ediyor. NATO, çağdaş dünyanın büyük tehdidi olan terörizmin büyümesine hakeden cevabı veremiyor” diyen Lavrov, “İttifakın Avrupa’da güvenlik yapısını sarsmayı sürdürmesinin Avrupa halklarının dilekleri ve umutları ile çelişiyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA