Bursa'ya '15 Temmuz Şehitleri Anıtı'

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşenlerin isimleri, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca yaptırılan 107 tonluk anıtta yaşatılacak BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: '15 Temmuz dayanışması nasıl tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet inancının eseriyse, 15 Temmuz Şehitler Anıtı da bu ilkeyi yansıtacak şekilde tek bir özel mermer bloktan yapıldı. Şehitlerin isimleri, yaş sırasıyla küçükten büyüğe doğru sıralandı'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanların isimlerini '15 Temmuz Şehitleri Anıtı' ile ölümsüzleştirecek.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, anıt için bir taş ocağından alınan doğal 'Marmara mermeri', bir vinçle odanın Yeniceabat'taki 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Külliyesi'ne getirildi.

Darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimlerinin 8 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğindeki 107 tonluk mermere işlenmesiyle oluşturulan anıtın, son düzenlemelerin ardından 15 Temmuz'da açılması planlanıyor.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Meclis Başkanı Remzi Topuk, anıtta incelemelerde bulundu.

Burkay, burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesinde karanlık odakların milletin üzerindeki kirli oyunlarının, tarihe geçen bir dayanışma ve mücadele ruhuyla püskürtüldüğünü belirtti.

Demokrasi tarihine altın harflerle geçen mücadelede, milletin refahı ve iradesi için canlarını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını dile getiren Burkay, 'Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak ve isimlerini ölümsüzleştirmek, hepimizin sorumluluğu. Bizler de BTSO olarak, kahraman vatan evlatlarımızın isimlerini ölümsüzleştirmek adına anıtımızı oluşturduk.' ifadelerini kullandı.

Anıtla ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığına işaret eden Burkay, şunları kaydetti:

'Bugün de 249 şehidimizin isimlerini yazdık. 15 Temmuz dayanışması, nasıl tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet inancının eseriyse, 15 Temmuz Şehitler Anıtı da bu ilkeyi yansıtacak şekilde tek bir özel mermer bloktan yapıldı. Şehitlerin isimleri, yaş sırasıyla küçükten büyüğe doğru sıralandı. Şehitlerimizin her birini simgeleyen seramik kırmızı karanfillerin yanı sıra ışıklandırma havuzları ve tören alanının yapılmasıyla, kahramanlarımızın isimlerini tarih boyu taşıyacak anıt tamamlanmış olacak. Anıtın, BTSO 15 Temmuz Şehitleri Mesleki Eğitim Külliyesi'nde yapılması da anlam taşıyor. Bu anıt, 15 Temmuz'da yaşananların ve şehitlerimizin büyük fedakarlığının gelecek kuşaklara bir ders gibi aktarılabilmesinin sembolü olacak.'
Kaynak: AA