'Kültür Tepesi' Açıldı

İzmit Belediyesi tarafından kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yapılan 'Kültür Tepesi', düzenlenen törenle açıldı.

Kültür Tepesi'nin açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, tarihle iç içe olmak adına burayı halka kazandırdıklarını belirtti.

Kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdikleri projeyle Kültür Tepesi'ni, sanatın merkezi yapmayı hedeflediklerini ifade eden Doğan, şunları söyledi:

'Tarihle iç içe, oturacağımız, yürüyeceğimiz, çayımızı içeceğimiz, bir sanat tepesi arzusu ile burayı oluşturduk. Burada resimler yapılsın, tiyatrolar oynansın, pandomimler yapılsın istiyoruz. İğneyle kuyu kazdık. Yıllarca kaderine terk edilmiş ata yadigarlarını tırnaklarımızla kazıyarak gün yüzüne çıkarmaya çalıştık.'

Doğan, Kocaeli'nin artık sanayi kenti kimliğinin yanında turizm kimliğinde de ilerlediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

'Tarih ve turizm çalışmalarımız artık meyvelerini vermeye başladı. Atalarımıza olan borcumuzu ödemek için çalışmalıyız. Daha çok çalışarak, daha çok üreterek, herkesin hizmetkarı bilinciyle çalışmaya devam edersek, donanımlı çocuklar yetiştirirsek, birlik beraberliğimizi korursak, o emperyalist anlayış, Malazgirt'te, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi yenilgiye mahkum olacaktır.'

Kaynak: AA