Çukurova'da Sıcak Hava Bunaltıyor

Sıcaklığın 39 dereceye ulaştığı Adana'da, vatandaşlar Seyhan Baraj Gölü kıyısında, parklarda ve sulama kanallarında serinlemeye çalıştı İçel'de de 35 dereceyi bulan sıcaklıklar ve yüzde 71'lik nem nedeniyle vatandaşlar serinlemek için sahili tercih etti, sokaklar boşaldı Seyhan Belediyesinden espiri yüklü uyarı: 'Dışarı çıkacak vatandaşlarımıza önemli uyarı: Dışarı çıkmayın'.

Adana ve İçel'de sıcak hava ve nem günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Adana'da, vatandaşlar Seyhan Baraj Gölü kıyısında ve parklara akın etti, yasak olmasına rağmen sulama kanallarına girerek serinlemeye çalıştı.

Atatürk Parkı'ndaki termometrenin hava sıcaklığını 39 derece gösterdiği kentte, nemden de bunalan vatandaşlar gölgelik alanlarda dinlenmeyi tercih etti.

Seyhan Belediyesi de sosyal medya hesabından 'Dışarı çıkacak vatandaşlarımıza önemli uyarı: Dışarı çıkmayın' şeklinde esprili bir mesaj paylaştı.

- İçel'de sokaklar boşaldı

Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu, nemin ise yüzde 71 olarak ölçüldüğü İçel'de de sıcak hava nedeniyle sokaklar adeta boşaldı.

Serinlemek isteyen vatandaşlar, sahil ve gölgelik alanları tercih ederken, çocuklar ise ağaçların altındaki oyun parklarında vakit geçirdi.

Kaynak: AA