'Sıcak Havalarda Bol Sıvı Tüketilmeli'

EDİRNE – Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, aşırı sıcaklarda bol sıvı tüketilmesinin vücut sağlığı açısından çok önemli olduğunu bildirdi.

Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sıcak havaların normalden fazla terlemeye neden olduğunu söyledi.

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerinde seyrettiğini belirten Tanrıkulu, özellikle kronik hastalıkları bulunan vatandaşların öğle saatlerinde zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkmamasını önerdi.

Sıcaklara karşı bol sıvı tüketilmesinin önemine vurgu yapan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

'Özellikle kronik hastalıkları, kalp akciğer yetmezliği, hipertansiyon gibi hastalıkları olanların çok ciddi bir şekilde sıvı kaybını önlemeleri lazım. Bol bol su içmeleri lazım. Edirne Tabip Odası olarak sürekli bu uyarıları halkımıza yapıyoruz. İnsan vücudunun yüzde yetmiş üçü su. Bu anlamda günde en az iki buçuk litre su tüketilmeli. Böbreklerin, idrar yollarının çalışması vücudun kendi dengesini bulabilmesi açısından oldukça önemli. Aşırı sıcaklarda terle ve dışarıya olan ısınmayla çok fazla sıvı kaybına uğruyoruz.

Kaybettiğimiz bu sıvıyı yerine koymamız lazım. Lütfen çok mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmasınlar. Özellikle bu hastalıkları olan vatandaşlarımız dikkat etmeli. Onun dışında gölgelik alanları kullanmaları gerekiyor. Sıcak havalarda yine beyaz tenli vatandaşlarımızın güneş koruyucu kullanması gerekiyor. 12.00 ile 15.00 arasında güneş ışınları direk atmosferden dikey olarak geldiği için çok ciddi şekilde cilt hastalıkları da olabilir. Deri insan vücudunun zırhıdır.'

Kaynak: AA