Spor Genel Müdür Yardımcısı Türk Açıklaması

'Son 10 yılda Türkiye'de yapılan spor tesis sayısı bin 875 civarında'.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, son 10 yılda Türkiye'de yapılan spor tesis sayısının bin 875 civarında olduğunu söyledi.

Türk, Türkiye genelindeki spor yatırımlarına ilişkin Malatya'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tüm illerinde yatırım yapıldığını anlatan Türk, 'Son 10 yılda Türkiye'de yapılan spor tesis sayısı bin 875 civarında. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tesis sayısı bin 600'lerdeymiş. Sayın bakanlarımız ve hükümetimiz tarafından hastane ve yolda olduğu gibi spor tesislerinde de bir hamle başlatıldı. Bu konuya çok büyük bütçeler ayrıldı. 81 ilin tamamında 800'den fazla ilçede spor yatırımımız var.' diye konuştu.

Türk, Malatya'daki yapımı süren veya tamamlanan spor tesislerinin durumuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

'3 bin 500 seyircili spor salonumuz var. Tam olimpik içinde 3 havuzu barındıran bir havuz inşaatımız var. 'Sporcu fabrikası' dediğimiz bireysel sporlara yönelik antrenman salonları var. İlçelerin tamamında spor salonları bulunuyor. Malatya'daki mevcut havuz ve oradaki çevre düzenlemelerini yapan müteahhitle sözleşmemizi feshettik. Çok kısa sürede bunun ikmaline çıkacağız. Tek problem olmayan konu para. Bütçesi hazır ama kullanamıyorduk. Her işi müteahhit firmalara bağlamak istemiyorum ama gerçekten buradaki müteahhidimiz iflas etti, ekonomik acze düştü, dolayısıyla yeni bir müteahhitle bu işi yürüteceğiz. Parası da kasasında duruyor. Bittiği zaman Türkiye'de büyük şehirlerde olan olimpik yüzme havuzu, 3 bin 500-4 bin seyirci kapasiteli, içerisinde bir sürü antrenman salonları olan büyük bir salon, içerisinde 8-9 bireysel antrenman salonları olan büyük bir sporcu fabrikası dediğimiz çok amaçlı salon, gençlik merkezi ve güzel bir kompleks olacak.'

Türk, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın son iki yıldır başlattığı mahalle tipi sahaların sayısının bin 900'lere ulaştığını belirterek, bu konuda Malatya'ya da yatırım yapıldığını kaydetti.
Kaynak: AA