Küçük Kız Ameliyattan 6 Saat Sonra Düzgün Yürümeye Başladı

Doğuştan rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 2,5 yaşındaki kız çocuğu, Osmaniye Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyattan sonraki 6'ncı saatte düzgün yürümeye başladı Anne Gönül Yılmaz: 'Benim çocuğumun yürümesini sağladılar. Çocuğum şu anda yürüyebiliyor. Fizik tedavi sonrası daha da iyi olacak inşallah'

Osmaniye'de doğuştan gelen rahatsızlık nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 2,5 yaşındaki kız çocuğu, gerçekleştirilen beyin ameliyatıyla düzgün yürümeye başladı.

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde oturan Mustafa ve Gönül Yılmaz çifti, üçüncü çocukları İlayda Yılmaz'ı doğuştan olan rahatsızlığının etkisiyle ayak uçlarına basarak çapraz yürümesi nedeniyle çeşitli hastanelere götürdü.

Gittikleri hastanelerde çözüm bulamayan Yılmaz çifti, çocuklarını son olarak Osmaniye Devlet Hastanesine götürdü.

Beyin Cerrahı Op. Dr. Yusuf Emrah Gergin tarafından muayene edilen küçük İlayda'nın yapılan tetkikler sonucu ameliyat edilmesine karar verildi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrası küçük kız ayak tabanları üzerine basmaya başladı.

Gergin, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada, İlayda'nın yapılan muayenesinde sorunun beyinsel bir etkenden kaynaklandığını belirlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Beyin MR’larını, görüntülerini aldık. Aldığımız görüntüler sonucunda 'Arnold Chiari Malformasyonu' dediğimiz özellikle arka beyindeki elemanların omurilik kanalından içeriye haddinden fazla girdiğini gördük. Tabii bu omurilik kanalından girmesi sonucu tüm omurilik beyin omurilik sıvısı ile dolu olup 'Siringomiyeli' dediğimiz başka bir rahatsızlığa neden olmuştu. Tabi bu da hastamızda el ayak koordinasyonlarını tamamen bozan bir klinik muayene bulgusu veriyordu. Biz sağ olsun başhekimimiz sayesinde ameliyathanemizi ayarladık, kendisi ile istişare ettik. Hangi aletler kullanılacaksa onları hazırladık. Olmayanları temin ettik ve çocuğumuzu mikroskop altında yaklaşık iki saat süren başarılı bir operasyonla ameliyat ettik.'

- Ameliyattan 6 saat sonra topukları üzerine bastı

Ameliyattan sonraki altıncı saatte çocuğun topukları üzerine bastığını ve çapraz yürümesinin düzelterek yürüdüğünü gördüklerini belirten Gergin, 'Bu tabii erken dönemde beklediğimiz, aynı zamanda bizi çok heyecanlandıran bir bulgu oldu. ' dedi.

Anne Gönül Yılmaz ise ameliyat süresince kendilerine yardımcı olan hastane personellerine teşekkür ederek, “Benim çocuğumun yürümesini sağladılar. Çocuğum şu anda yürüyebiliyor. Fizik tedavi sonrası daha da iyi olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA