'Göç Psikolojisi Ve İletişim' Projesi

Turgutlu ilçesinde, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan proje ekibi tarafından hazırlanan, 'Göç Psikolojisi ve İletişim' projesi, Zafer Kalkınma Ajansı 2017 yılı 1. döneminde açıklanan sonuçlarla destekleme almaya hak kazandı.

Proje kapsamında farklı kurumlarda çalışan 20 kişinin eğitim alacağını söyleyen Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, göç olgusunu ve göçmelerin psikolojilerini daha iyi anlamak için böyle bir proje gerçekleştirildiğini söyledi.

Planlanan eğitimin temel amacının, göçmenlerin toplumsal ve sosyal entegrasyonunu sağlamak için çalışan yerel kamu kurumlarının göç psikolojisi hakkında bilgi ve farkındalıklarının arttırılmasının amaçlandığını belirten Turan, şöyle konuştu:

'Yerel kamu kurumlarının göç psikolojisi hakkındaki bilgi ve farkındalıklarını arttırmak ve bu kişilerin iletişim becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmaktır. İlçemizde daha önce uygulanan 'gelecek sensin' isimli projede doğan ihtiyaçtan yola çıkılarak hazırlanan bu eğitim projesi, hem gelecek sensin projesinde görev alan hem de diğer kamu kurumlarında çalışan kişilerin göç olgusunu ve göçmenlerin psikolojisini daha iyi anlamalarını ve sosyal içerme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayacaktır.'

Kaynak: AA