MÜSİAD Hessen Heyetinden AHK'ya Ziyaret

Şube Başkanı Aydın ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki AlmanTürk Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hessen Şube Başkanı Musa Aydın ile beraberindeki heyet, İstanbul'daki Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasına (AHK) ziyarette bulundu.

MÜSİAD Hessen'den yapılan açıklamaya göre, Aydın ve beraberindeki heyet, merkezi İstanbul'da bulunan AHK'ya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, AHK Genel Sekreteri Jan Nöther de hazır bulundu.

İkili iş birliğinin hedeflendiği görüşmede, taraflar kurumların faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı.

Nöther, sunum sonrasında Aydın'ın 'Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin ve Türk ekonomisinin geleceği hakkında genel kanaatini' sorması üzerine, 'Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketleri, basında çıkan olumsuz haberlerin aksine büyümeyi hedefleyen bir kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor ve istisnai durumlar geneli temsil etmiyor.' ifadesini kullandı.

Öte yandan, Türkiye'de toplam 850 üyesi bulunan AHK ile MÜSİAD Hessen, 23 Ekim'de Hessen Eyalet Parlamentosunun katkılarıyla gerçekleşecek Hessen-Bursa iş ve dostluk gezisi için beraber çalışma kararı aldı.

MÜSİAD heyeti, AHK'daki görüşmenin ardından Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğunu da ziyaret etti. Başkonsolos Yardımcısı Stefan Graf, heyete Osmanlı döneminde büyükelçilik olarak inşa edilen konsolosluk binasını gezdirdi.

Graf, buradaki görüşmede, Almanya'da faaliyet gösteren MÜSİAD gibi sivil toplum kuruluşlarının iki ülke arasındaki köprülerin daha çok güçlendirilmesinde önemli rol oynayacağını, bu nedenle ziyaretten özellikle memnuniyet duyduğunu kaydetti.
Kaynak: AA