Manila'da Otele Saldırı

Üst düzey emniyet yetkilisi General Ronald Dela Rosa: 'Olayın terör saldırısı olduğuna ilişkin henüz somut bir kanıt yok'.

Filipinler'in başkenti Manila'daki turistik otele düzenlenen saldırının terör saldırısı olduğuna dair somut bir kanıta ulaşılamadığı bildirildi.

Üst düzey emniyet yetkilisi General Ronald Dela Rosa, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın terör saldırısı olduğuna ilişkin henüz somut bir kanıt olmadığını söyledi.

Dela Rose, silahlı saldırganın kumarhane pullarını çaldığını, bir monitöre ateş ettiğini ve kumar masalarını benzin dökerek yaktığını, öte yandan insanlara ateş etmediğini kaydetti.

Saldırganın henüz yakalanamadığı belirtildi.

Filipinler'de Ninoy Aquino Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki Resorts World Manila adlı otel kompleksinde, bugün silah ve patlama seslerinin duyulmasının ardından otele güvenlik güçleri sevk edilmişti.

ABD'de bulunan, dünya genelinde terör örgütlerinin paylaşımlarını takip eden İnternet Güvenlik İzleme Servisi (SITE Intelligence Group) tarafından yapılan açıklamada, DEAŞ ile bağlantılı bir örgütün saldırıyı üstlendiği duyurulmuştu.

Ebu Seyyaf ve Maute gruplarına bağlı militanlar, 23 Mayıs'ta Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde bulunan bir Ebu Seyyaf liderini güvenlik güçlerinin kuşatmasından kurtarmak üzere şehri işgal etmişti.

Filipinler ordusundan yapılan açıklamada, çatışmalarda sekiz günde 89'u terörist toplam 129 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 100 bin sivilin şehri terk etmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, olayların ardından bölgede sıkı yönetim ilan etmiş ve Rusya'ya yaptığı geziyi keserek ülkesine dönmüştü.

Kaynak: AA