GEKAD Projesi İle Ayda Bin Çalışana Eğitim

BTSO Başkan Yardımcısı Kuş: 'Türkiye’de kayıtlı istihdam konusunda devletimizin firmalara ve çalışanlara yönelik sunduğu önemli teşvik ve destekler var'.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kayıt dışı istihdamı azaltmak için hayata geçirdiği, Gelecek İçin Kayda Değer (GEKAD) Projesi ile 1 ayda bin çalışana mesleki eğitim verecek.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO tarafından yürütülen Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse ettiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun destekleriyle hayata geçen GEKAD Projesi yeni eğitim programlarıyla devam ediyor. Proje, Türkiye'de iş hayatının en önemli başlıklarından kayıt dışı istihdamın azaltılmasıyla iş sağlığı ve güvenliğinin de yer aldığı mesleki eğitim konularında çalışanların bilinçlendirilmesini hedefliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı teknik öğretmenler ve iş güvenliği uzmanları, proje kapsamında fabrikalara bizzat giderek, çalışanlarla bir araya geliyor. Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışanlara yönelik gerçekleştirilecek eğitimlerle 1 ayda bin kişiye eğitim verilmesi planlanıyor. Teorik ve pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitimin ardından çalışanlar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalara sahip olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, kayıt dışı istihdamın önlenmesinin Türkiye’nin en önemli meselelerinden birisi olduğunu belirtti.

Kayıt dışı istihdamın devlete karşı yükümlülüklerini yerine getiren firmalar karşısında haksız rekabete yol açtığını da ifade eden Kuş, BTSO olarak kayıt dışı istihdam, iş güvenliği ve mesleki yeterlilik konusunda hamlelerde bulunduklarını kaydetti.

Kuş, GEKAD Projesi'nin özellikle kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda farkındalık oluşturduğunu vurgulayarak, 'Türkiye'de kayıtlı istihdam konusunda devletimizin firmalara ve çalışanlara yönelik sunduğu önemli teşvik ve destekler var. BTSO olarak kayıtlı istihdamın ve iş güvenliğinin yaygınlaşması için GEKAD Projesi'ni hayata geçirdik. GEKAD kapsamında düzenlenen eğitimlerle işletmelerimiz ve çalışanlarımız bilinçleniyor. Bursa iş dünyası olarak üretim ve ihracatımızla ülkemizin büyümesine katkı sunmayı ve kayıtlı istihdamı artırmayı istiyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA