Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, Kahire'de

Allavi:'Irak toplumunu DEAŞ sonrası aşırıcılık ve terör ideolojisinden korumanın üzerinde durmamız gerekecek''Arap ülkeleri sorunlar ve terörle karşı karşıya bulunuyor'.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın yenilmesinin yakın olduğunu belirterek, 'Irak toplumunu DEAŞ sonrası aşırıcılık ve terör ideolojisinden korumanın üzerinde durmamız gerekecek.' dedi.

Allavi, resmi temaslar için gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmet Ebu'l Gayt ile görüşmesi sonrası basın toplantısı düzenledi.

'Arap ülkeleri, sorunlar ve terörle karşı karşıya bulunuyor.' diyen Allavi, terör ve aşırıcılığın üstesinden gelmek için şeffaflık ve samimiyetin benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Allavi, İran ve diğer ülkelerin Arap ülkelerinin iç işlerine karışmasının engellenmesi için söz konusu Arap ülkelerinin ortak çaba göstermesi gerektiğine işaret ederek, 'Şu anki Arap ülkelerinin iç işlerine müdahalelere yeter demek gerekiyor. Ülkelerimizin egemenliğinin garantiye alınması lazım.' ifadelerini kullandı.

Irak'ta DEAŞ'ın yenilmesinin yakın olduğunu söyleyen Allavi, 'DEAŞ örgütünü yenmemiz sonrası başlayacak dönem önemlidir. Irak toplumunu DEAŞ sonrası aşırıcılık ve terör ideolojisinden korumanın üzerinde durmamız gerekecek.' diye konuştu.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, resmi temaslar için Kahire'ye gitmişti. Allavi, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Dışişleri Bakanı Samih Şükrü ile görüşmüştü.
Kaynak: AA