Sulakyurt'ta 'Bütçemi Yönetebiliyorum' Semineri

Sulakyurt ilçesinde, öğretmenlere 'Bütçemi Yönetebiliyorum' konulu seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Ekonomi Bankası arasında düzenlenen protokol gereği 'Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi' kapsamında Sulakyurt ilçesinde görev yapan öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.

Sulakyurt Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda verilen seminerde konuşan Sulakyurt Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ümit Korkmaz, bu tür eğitimlerle bireylerin finansal konularda bilinçlendirildiğini ve bu sayede toplumdaki her bireyin kalkınma sürecine katkıda bulunduğunu söyledi.

Toplumda her bireyin gelirini, birikimini ve yatırımlarını akıllıca değerlendirmesi gerektiğini hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu:

'Hepimiz bütçemizi ve borçlanmalarımızı doğru şekilde yönetmemiz gerekir. Bu sayede kendi bütçemize fayda sağladığımız gibi ülke ekonomisine de katkı sağlayacak ve öz kaynaklarımızı da korumuş oluruz. Günlük yaşantımızda kaynaklarımızdan ve sahip olduklarımızdan harcama yaparken daha planlı olmamız gerekir.'

Korkmaz, daha sonra tasarruf, yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi gibi konularda öğretmenlere slayt eşliğinde bilgiler verdi.

Kaynak: AA