Edirne'de Askerlere Yönelik 15 Temmuz Davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına devam edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklu bulunan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu askerler hakim karşısına çıktı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar, Tuğgeneral Arı'nın yanı sıra, Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çelik ile tutuksuz yargılanan 14 sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmaya, tutuklu 2 sanık da Kocaeli'de kaldıkları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlandı.

Tutuklu bulunduğu Kocaeli'deki cezaevinden SEGBİS yöntemiyle savunma yapan Yarbay Kağan Kaya, darbe girişimi gecesi evde bilgisayardan oğluyla film izlediğini, haberi bir akrabasından aldığını belirtti.

Göreve çağrılması üzerine saat 23.30'da kışlaya geldiğini ifade eden Kaya, ''Benden 3 istek istendi. Zırhlı araçların İstanbul'a gitmesi için hazırlanması, tugay karargah binasının korunması için 2 zırhlı araç ve Meriç Gazinosunda askerlerin güvenliği için zırhlı araç. Gazinoya gidecek zırhlı aracı ben götürdüm, yanımıza silah ve teçhizat kesinlikle almadım. Köprünün polis aracıyla kapatıldığını görünce, oradaki polislerle konuşup aracı geri döndürdüm.'' diye konuştu.

Her zaman milletine ve devletine gönülden bağlı olduğunu savunan Kaya, suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Sanık avukatı Nurdan Dinç ise müvekkilinin FETÖ/ PDY üyesi olmadığını belirterek, 'Müvekkilim yıllarını Türk Silahlı Kuvvetleri emrinde vatana hizmet için feda etmiş, şerefli bir askerdir'. dedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya öğle arası verdi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişimine ilişkin, 8'i tutuklu 22 asker hakkında, 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Yasama Organını Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs, Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçlarından, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA