Victoria Eyaleti Başbakanı Andrews'den Türk Toplumuna Övgü

Andrews: ‘‘Türk toplumuna, modern, üretken, çok kültürlü ve başarılı bir Victoria oluşturulmasına katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyorum’’.

Avustralya’nın Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews Melbourne’da verdiği iftar yemeğinde, Türk toplumunun ve Müslüman nüfusun eyalete çok önemli katkılarda bulunduklarını belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Melbourne kent merkezindeki Park Haytt otelinde verilen iftara, Andrews'in yanı sıra eyalet Maliye ve Çok Kültürlülük Bakanı Robin Scott, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı, milletvekilleri, Müslüman liderler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Andrews, etkinlikte yaptığı konuşmada, eyalette Müslümanlarla birlikte farklı inançlardan insanların bir arada barış içinde yaşadıklarını söyledi.

- ‘‘Sadece milliyetlerimizle değil inançlarımızla da güçlü, güvenli ve mutluyuz’’

Andrews, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, eyalette yaşayan Müslümanların Victoria’ya önemli katkılar sağladığını belirtirken, bu katkıların sağduyulu insanlar tarafından bilindiğini söyledi.

Andrews, ‘‘Victoria’daki yaşayan Müslümanların şunu bilmesi gerekiyor; eyaletimizde yaşayan insanların büyük çoğunluğu açık görüşlü insanlar ve Müslüman ailelerin, yatırımcıların, Victorialı Müslümanların her alanda sağladıkları katkıların farkında. Sadece milliyetlerimizle değil inançlarımızla da güçlü, güvenli ve mutluyuz.’’ dedi.

- Türk toplumuna teşekkür

Victorialı Müslümanlara kendisi, hükümeti ve ailesi adına en iyi dileklerini sunan Andrews, ‘‘Bizi sadece Avustralya’da değil, dünyada da kıskanılan bir eyalet haline gelmemize katkıda bulunduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının Müslümanlar için özel bir zaman olduğunu dile getiren Andrews, şöyle devam etti:

‘‘Özellikle de Türk toplumuna, modern, üretken, çok kültürlü ve başarılı bir Victoria oluşturulmasına katkıda bulundukları için çok teşekkür ediyorum. Türk Toplumunun birlik ve beraberliğimize çok değerli katkıları oldu. Bu kutsal ay, bu güzel eyalette yaşadığımız için ne kadar şanslı olduğumuzu hatırlamak için iyi bir zaman. Türklerin katkıları ile ramazan çok daha da güzel geçiyor.’’

Victoria’da 2014 yılından bu yana İşçi Partisi hükümetinin başbakanı olarak görev yapan Andrews'in kabinesinde Spor ve Turizm Bakanlığı görevini Türk kökenli Hamdi Eren yürütüyor. Ayrıca Türk kökenli milletvekilleri Nazlı Süleyman ve Adem Kubilay Somyürek partinin çeşitli kademelerinde görev yapıyor.

Kaynak: AA