Kan Bağışına Ulaşım Desteği

Ay sonuna kadar kan bağışında bulunacak vatandaşların ulaşım hizmetinin 40 liralık kısmı ücretsiz olacak Bağışçılar, temmuz ayından itibaren 1 yıllık sürede ise her ayın ilk pazartesi günü ulaşım bedelinin 40 lirasını ödemeyecek.

Türk Kızılayı, kan bağışında bulunacak vatandaşların ulaşım hizmetinin 40 liralık kısmının ücretsiz olması için anlaşma imzaladı.

Türk Kızılayı Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Birim Yöneticisi Dr. Metin Kalender, Türkiye'de her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç olduğunu anlattı.

Kalender, 'Kan bağışlamak isteyen vatandaşlar, belirlenen kan bağış merkezlerine ulaşım için anlaşma yaptığımız seyahat firmasının araçlarını kullandıkları takdirde, ulaşım bedelinin 40 lirasını ödemeyecekler. Ulaşım kampanyası, haziran ayı sonuna kadar her gün ve haziran 2018'e kadar 1 yıl boyunca her ayın ilk pazartesi günü uygulanacak.' dedi.

Kan bağışına gelenlerin kök hücre bağışında da kullanılabileceğini aktaran Kalender, 'Erkekler 3 ayda, kadınlar ise 4 ayda birer kez bağış yapabilir. Kan bağışında 18-65, kök hücre bağışında ise 18-50 yaş aralığında olmak gerekiyor.' ifadesini kullandı.

Kızılay ile anlaşma yapan UBER'in Genel Müdürü Neyran Bahadırlı ise 14 Haziran Dünya Kan Bağışcıları Günü'nde bu anlaşmayı imzaladıkları için çok mutlu olduklarını, kan bağışlamak isteyen vatandaşların bu hizmetten rahatlıkla faydalanabileceğini söyledi.
Kaynak: AA