Beşir Derneğinden İhtiyaç Sahiplerine Yardım

Beşir Derneği Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ‘1 Kap, 1 Kalp’ projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine bir kap yemek veriyor.

Beşir Derneğinden İhtiyaç Sahiplerine Yardım
Derneğin Kahta Temsilciliği tarafından Ramazan ayında gerçekleştirmekte olduğu ‘1 Kap, 1 Kalp’ projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine bir kap yemek veriyor. ‘1 Kap, 1 Kalp’ sefer tası ile sıcak yemek dağıtımı çalışması ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde iftar sofrası kurulmasına vesile oluyor. Bu çalışma kapsamında bağışçıların kendi evlerinde pişirdikleri yemekler Beşir Derneği gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırıyor.

Beşir Derneği Kahta Temsilcisi Mehmet Can konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ramazan ayının başlamasından bu yana her gün 5 aileye iftar yemeği ulaştı. Çalışmamız veren el ile alan elin buluşmasının güzel bir örneğini oluşturuyor. Gönüllüler tarafından hazırlanan ev yemeklerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. Bu sayede muhtaç vatandaşların, iftarlık ihtiyaçlarının karşılanması ile birlikte toplumda paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma gibi güzel olgular ön plana çıkıyor. İlçemizde yaklaşık 400 aileye gıda paketi vermeye başladık. Paketlerimizi ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüp teslim ediyoruz. İhtiyaç sahibi aileleri, Beşir Derneğinin gerçekleştirdiği sosyal inceleme çalışmaları ile tespit ediyoruz. Derneğe yapılan bağışlar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Derneğin Kahta Temsilciliği binası önünde bulunan açık alanda hafta sonuna denk gelen haftanın bir günü 400 kişiye yemek dağıtımı yapıyoruz. Bu çalışmalarla yardımseverlerle muhtaç vatandaşları bir araya getiriyoruz. Dinimizin emirlerine uygun olarak yardımlaşmanın en güzel örneğinin yaşanmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu
Kaynak: İHA