Sivas'tan Kısa Kısa

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından hazırlanan proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Buldur’un yapacağı “Üçü Bir Yerde: Sağlık, Kültür ve Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi” başlıklı projeye, TÜBİTAK tarafından destek sağlandı.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklenecek olan proje, 7-13 Eylül 2017 tarihlerinde üniversitenin birçok fakültesinde ve yüksekokulunda görev yapan, alanında uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Buldur, proje kapsamında, disiplinler arası bir yaklaşımın esas alınacağını ifade etti.

Doğa eğitiminin içeriği itibarıyla çok disiplinli bir karakter taşımasından dolayı proje kapsamında çeşitli etkinliklerin yer alacağını belirten Buldur, 'Projenin temel hedefleri, katılımcıların bilimsel okuryazarlık düzeylerini artırmak ve bilime bakış açılarının olumlu yönde gelişmesine katkı sağlamak. Katılımcılara yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatları sunarak anlamlı öğrenmelerini sağlamak ve katılımcılara disiplinler arası bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

- Suşehri'nde iftar programı

Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, muhtarlar ve kurum amirleriyle düzenlenen iftar programında bir araya geldi.

İlçede bulunan bir otelin çok amaçlı salonunda düzenlenen programda konuşan Uzunoğlu, Sivas genelinde mevsim olarak çalışma sezonunun kısa olduğunu söyledi.

Köylerdeki çalışmaların kısa sürede tamamlanması için acele edilmesi gerektiğini belirten ve özellikle parke taşı döşemesi yapmayan köyleri uyaran Uzunoğlu, “Bizler parke taşlarını getirdik, köylerimize teslim ettik ama bazı köylerimizde parke taşları heba oluyor. Bayramdan sonra buna taviz vermeyeceğiz. Yapmayan köylerimizdeki parke taşlarını alarak başka köylerimize vereceğiz.” dedi.

İlçeye sulama amaçlı olarak yapılacak olan baraj göleti hakkında da bilgi veren Uzunoğlu, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ile Selpinti Baraj Göleti konusunu bizzat görüştüm. Baraj göletinin yapılması için talimatını verdiğini ve konuyu hızlandırdığını ifade etti. İnşallah kısa sürede müjdeli haberi alacağımızı ümit ediyorum.' diye konuştu.

Programa, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, il genel meclis üyeleri İdris Yazıcı, Ali Yaman ve Mustafa Yüzüak ile kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.

Kaynak: AA