Pakistan Heyetinden Başkan Akyürek'e Ziyaret

Pakistan’dan gelen Gazeteciler Federasyonu, Belediyeler Birliği ve sendikalardan yöneticiler Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.

Pakistan Heyetinden Başkan Akyürek'e Ziyaret
Pakistan Ulusal Gazeteciler Federasyonu Başkanı Afzal Butt, Pakistan Belediyeler Birliği Genel Başkanı Ch. Muhammed Yasin, Pakistan C.D.A Mazdoor Sendikası Başkanı Sufi Mahmood Ali ve beraberlerindeki heyet Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akyürek, Konya’nın Türk-İslam medeniyetinin 200 yıl başkentliğini yapmış bir şehir olduğunu, günümüzde de Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olduğunu ifade etti.

Konya’nın belediyecilik açısından birçok örnek uygulamaya ev sahipliği yaptığını, Türkiye ve dünyadaki belediye birliklerinde etkin bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Pakistan’daki belediyeler ile teknik çalışma ve istişare toplantıları yapabileceklerini söyledi.

Başkan Akyürek, iki ülke arasında büyük bağlar olduğunu vurgulayarak, bu bağların artarak devamını diledi.

Pakistan Ulusal Gazeteciler Federasyonu Başkanı Afzal Butt, Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun artarak devam ettiğini belirterek, “Özellikle Osmanlı döneminde öğrendiğimiz çok şey var. 1. Dünya Savaşı’nda binlerce insanın kalbi sizinle birlikte attı. Şu an dünyadaki Müslümanlar arasındaki tek farklı lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tüm liderlerle göz teması kurarak konuşabilecek tek lider kendisidir. Hazreti Mevlana’nın öğretilerinden her zaman faydalanıyoruz. Mevlana’nın sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya ait olduğunu düşünüyoruz. Konya’da yapılan Mevlana’yı Anma Törenlerinin Pakistan’da da yapılmasını istiyoruz” dedi.

Pakistan Belediyeler Birliği Genel Başkanı Ch. Muhammed Yasin ve Pakistan C.D.A Mazdoor Sendikası Başkanı Sufi Mahmood Ali de sıcak karşılama nedeniyle teşekkür ederek, Türkiye’yi ikinci vatanları olarak gördüklerini dile getirdiler. Başkan Akyürek, ziyaretin sonunda konuklarına Urduca Mesnevi hediye etti.
Kaynak: İHA