Kocaeli'de Kumar Ve Tombala Uygulaması

Emniyete Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan “Kumar ve Tombala Uygulaması” Kocaeli’de de gerçekleşti.

Kocaeli'de Kumar Ve Tombala Uygulaması
Kumar ve tombala oynayanların engellenmesi ve kumar organizasyonları yapılan yerlerin tespit edilerek sorumlular hakkında adli ve idari işlem yapılması için gerçekleştirilen uygulamaya Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan 60 ekip ve 270 personel katıldı.

3 bin 368 şahıs sorgulandığı uygulamada 117 kahvehane, 14 dernek ve 5 ruhsatsız iş yeri kontrol edildi. 5 kıraathane hakkında kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak suçundan işlem yapıldı. 3 kıraathaneden 3 Sigaramatik ve 1 Hediyematik ele geçirildi. 3 işletmeciye adli işlem yapıldı. Kumar oynamak suçundan ise 30 kişiye adli işlem yapıldı. 227’şer TL’den toplam 7 bin 491 TL para cezası uygulandı. Kumar oynayan şahıslardan 360 TL kumar parası 6 deste oyun kâğıdı 17 adet tombala kartı ve 441 adet oyun pulu ele geçirildi.

1 iş yerinde küçük yaşta çocuk bulundurulmasından, 6 iş yerinde kapalı alanda sigara içilmesine müsaade edildiği için idari işlem yapıldı. Kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 10 şahısa toplam bin 90 TL para cezası kesildi. Çeşitli suçlardan aranan 5 şahıs ise yakayı ele verdi.
Kaynak: İHA