'Doğru Politikalar Meyvesini Vermeye Başladı'

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Başkanı İlker Önel, büyüme verilerine ilişkin olarak, “Doğru politikalar meyvesini vermeye başladı” dedi.

'Doğru Politikalar Meyvesini Vermeye Başladı'
İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Başkanı İlker Önel, büyüme verilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Önel, “Doğru politikalar meyvesini vermeye başladı” dedi.

Önel şunları belirtti: “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarafından açıklanan 2017 yılı büyüme rakamı yıllık bazda yüzde 5 büyümeye ulaştığımızı gösteriyor. Beklentilerin üzerinde gelen rakamları özellikle kaliteli büyüme şeklinde tabir edebileceğimiz sanayi üretimi yüzde5,3 tarım sektöre yüzde3,2 ve inşaat sektörü 3,7 etkilemiş görünüyor.

Özellikle referandum sonrası piyasalarda belirsizliğin artması ve yurtdışından gelen yabancı yatırımlar piyasayı cesaretlendirdi. Bununla birlikte özellikle Avrupa Birliği’nde iç talebin artışı ve pozitif büyüme rakamları ihracatçımızı ve KOBİ’lere umut oldu. Diğer taraftan hükümetin uyguladığı maliye ve para politikaları sayesinde iç piyasa hareketlendi ve hane halkı tüketim harcamaları yüzde 5 oranında arttı. Mart sonu açıklanan 2016 son çeyrek büyüme rakamı yüzde 3,5 olmuş ve Türkiye ekonomisi yılı yüzde2,9 gibi gelişmekte olan ülkeler içinde çok kötü olmayan beklentilerin biraz üzerinde kapatmıştı. Büyümeyi kamu harcamaları desteklemiş, sanayi üretimi yüzde 3’ün altında kalmıştı. Önümüzdeki çeyrekte öncü göstergelere baktığımızda yukarı yönlü büyümeyi işaret etmektedir. Doğru politika ve işletmelerimizin çabaları meyvesini vermiştir”.
Kaynak: İHA