Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Müze Binası Konusunda Geri Adım Atılmamalı

Kütahya Belediye başkanı Kamil Saraçoğlu, İnköy Mahallesi sakinlerinin tepkisine neden olan müze bina yapımında geri adım atılmaması gerektiği söyledi.

Başkan Kamil Saraçoğlu Açıklaması Müze Binası Konusunda Geri Adım Atılmamalı
Kütahya’nın zengin bir tarihe sahip olduğunu dile getiren Başkan Saraçoğlu, "İnköy mahallemiz müzenin olamaması konusunda, belli kışkırtmalar neticesinde, Eskişehir yolunu kapatmalarıyla Dünya gündemine düştük. Kötü bir şekilde düştük. Bunu kınıyorum. Dış basından şöyle bir yorum oldu. Türkiye’de gezi olayları Kütahya’dan tekrar başladı.

Kütahya bunu hak etmiyor. Müzenin yapımı yeni başlamadı. Müze 2013 tarihinde başladı.

15 bin metrekarelik alan mera vasfından çıkarıldı. Görüşmeler, çalışmalar ve maliyeti de TKİ tarafından 50 milyonluk bütçe ayrılarak ihaleye çıkıldı. Ama İnköy mahallesindeki hayvanların gidiş yolunda hiçbir sıkıntı yok. Ama farklı bir şekilde gündeme getiriyorlar. Peki müzeyi niye yapıyoruz?. Kütahya 7 bin yıllık tarihi geçmişi olan, bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış diyoruz ama, biri geldiğinde eserlerimizi gösteremiyoruz. Zengin bir tarihi mirasa sahibiz ama bunu sergilemekte güçlük çekiyoruz. Geri adım atılmamalı, müze yapılmalı" diye konuştu.

İnköy Mahallesi sakinleri, 3 Haziran günü orak, balta, tırpan, kürek ve sopalarla Kütahya-Eskişehir Karayolunu 1,5 saat süreyle trafiğe kapatarak eylem yapmışlardı. Protestocu kadınlar, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in problemin çözümü konusunda söz vermesiyle eylemlerine son vermişti. (EFE)
Kaynak: İHA