Çapari İğnesiyle Yaralanan Kaplumbağa Ameliyata Alındı

Kocaeli’de çapari iğnesiyle ile yaralanan ve ölmek üzereyken bulunan bir su kaplumbağası, ameliyatla kurtarılarak tedavi altına alındı.

Çapari İğnesiyle Yaralanan Kaplumbağa Ameliyata Alındı
İzmit’te ağzına çapari iğnesi takılı halde ölmek üzereyken vatandaşlar tarafından bulan bulunan yaralı su kaplumbağası, ameliyatla hayata döndürdü. Vatandaşların zabıta ekiplerine teslim ettiği yaralı kaplumbağa, kısa sürede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne sevk edildi. Ağzındaki çapari iğnesi yüzünden ölmek üzere olduğu anlaşılan kaplumbağa, anestezi ile bayıltılarak ameliyata alındı. Ameliyat sonrası ağzındaki çapariden kurtulan kaplumbağa daha sonra gözlem odasına alındı.

İğneden kurtulmaya çalışırken vücudunun büyük bir bölümünde yaralanmalar oluşan kaplumbağa, başarılı geçen ameliyattan sonra bakımevinde iyileşme sürecine geçti. Kontrol atına tutulan ve doğasına uygun gıdalarla beslenene yaralı kaplumbağa, gözlem süresinin ardından tekrar tatlı suya bırakılacak.
Kaynak: İHA