GÜNCELLEME 4 - Yalova'da Kaybolan 6 Yaşındaki Çocuk Ölü Bulundu

Çınarcık'taki evinden dün sabah ayrıldıktan sonra haber alınamayan ve bir süre sonra cesedi bulunan kız çocuğun öldürdüğü iddia edilen kişi tutuklandıADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Yalova'da kaybolan ve metruk bir binada cesedi bulanan 6 yaşındaki çocuğu öldürdüğü iddia edilen zanlı tutuklandı.

Çınarçık ilçesine bağıl Koru beldesinde yaşayan Eylül Umutlu (6), dün sabah komşusuna giden annesinin ardından sokağa çıktı.

Kızının uzun süre eve gelmemesinden şüphelenen baba Nurettin Umutlu, durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Eylül'ün, son olarak akşam saatlerinde Atakent Mahallesi'nde bir futbol sahasında görüldüğünün belirtilmesi üzerine jandarma ile AFAD ekipleri bölgede arama çalışması başlattı.

İl Jandarma Komutanlığından getirilen eğitimli köpeklerin kullanıldığı arama çalışmalarına vatandaşlar da katıldı. Atakent Camisi'nden mahalle sakinlerine anons yapılarak, bina çevrelerini kontrol etmeleri istendi.

Küçük çocuk, arama çalışmaları sonucunda Kırlangıç Sitesi yakınlarındaki metruk binada ölü bulundu.

Eylül Umutlu'nun cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Gözaltına alınan 25 yaşındaki zanlı Murat Ş.A'nın jandarmadaki ifadesinde, küçük çocuğu öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Zanlı Murat Ş.A'nın, jandarma ekipleriyle Eylül'ü arama çalışmalarına katıldığı belirtildi.

Bursa Adli Tıp Kurumundan alınan Eylül'ün cesedi, Koru beldesindeki Atakent Camisi'ne getirildi. Eylül'ün cenazesi, ailesi ve yakınları ile vatandaşların katıldığı törenin ardından belde mezarlığına defnedildi. Cenaze töreni sırasında Eylül'ün yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Zanlı, jandarmadaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Kaynak: AA