DEİK İle Almanya Ticaret Ve Sanayi Odası İş Birliği Anlaşması

DEİK/TürkiyeAlmanya İş Konseyi Başkanı Young: 'Türkiye özel sektörünü temsil eden DEİK ile Almanya özel sektörünün en etkili çatı kuruluşlarından biri olan DIHK’nın ortaklığı iki ülkenin iş dünyasını bir araya getirecek yeni bir platform olması açısından büyük önem taşıyor'.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Almanya Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) ile iş birliği anlaşması imzaladı.

DEİK'den yapılan açıklamaya göre, Almanya-Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı ve DEİK-Almanya Ticaret ve Sanayi Odası (DIHK) iş birliği anlaşması imza töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young ve DIHK Üst Yöneticisi (CEO) Martin Wansleben’ın katılımları ile Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young, Türkiye-Almanya İş Konseyi'nin, ilk defa Almanya kanadında DIHK gibi güçlü bir partnerle yoluna devam edeceğini belirterek, 'Türkiye özel sektörünü temsil eden DEİK ile Almanya özel sektörünün en etkili çatı kuruluşlarından biri olan DIHK’nın ortaklığı iki ülkenin iş dünyasını bir araya getirecek yeni bir platform olması açısından büyük önem taşıyor.' ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Almanya arasındaki dostluğun eski ve ebedi olduğunu aktaran Young, 3 milyondan fazla Türk kökenli vatandaşın Almanya’yı evi olarak gördüğünü ve Türkiye ile Almanya’nın sosyal ve ekonomik olarak derin bağlarla birbirine bağlı olduğunu kaydetti.

Young, Türkiye’nin en büyük ticari ortağının Almanya olduğunu hatırlatarak, ikili ticaret hacminin 35 milyar dolarının üzerinde olduğunu bildirdi.

DEİK ve DIHK’in süratli ve kararlı bir şekilde iş birliği alanlarını tespit etmesi gerektiğini belirterek, iki ülke iş insanlarını bir araya getirmek için çalışacaklarını kaydetti.

DIHK Üst Yöneticisi (CEO) Wansleben ise, iki ülke arasında var olan köklü ilişkilerin, iş dünyası temsilcilerinin bir araya gelmesi ile daha da güçleneceğini ve iki ülke arasında çok daha sağlıklı bir ekonomi oluşacağını aktararak, DIHK’nın DEİK ile iş birliği açısından en uygun kurum olduğunu, iki ülke arasındaki karşılıklı ilişkilerin çok daha istikrarlı şekilde devam ettirileceğini ifade etti.

Toplantı kapsamında DEİK ile DIHK arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşmayla DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi'nin karşı kanat yapılanması tamamlanarak iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik önemli bir platform oluşturuldu.

Almanya iş dünyasının en kapsayıcı ve güçlü kurumu olan DIHK ile DEİK arasında ilk defa oluşturulan iş birliğinin Türkiye ve Almanya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri de olumlu yönde etkilemesi ve her iki ülke iş dünyasına yeni bir yol açması hedefleniyor.
Kaynak: AA