Şehir Hastanesinde İlk Anjiyo

Şehir Hastaneleri arasında ilk kez Isparta Şehir Hastanesi’nde bir hastaya anjiyo uygulaması yapıldı.

Şehir Hastanesinde İlk Anjiyo
Isparta Şehir Hastanesi’ne atanan Kalp Cerrahisi Uzmanı Kadir Gökhan Saçkan’ın göreve başlamasıyla hastanenin kalp damar cerrahi ünitesinde ilk anjiyo uygulaması yapıldı. Bir erkek hastaya yapılan uygulama başarılı geçti. İlk anjiyo uygulamasının yapılması nedeniyle Başhekim Kadir Gökhan Saçkan, “Şehir Hastanemizde bugün ilk anjiyografi işlemini başarıyla gerçekleştirdik. Şehir Hastanemizde bugün itibariyle vasküler ve koroner anjiyolara başladık. Kardiyovasküler cerrahi ekibimizle beraber bir koroner vasküler anjiyoyu başarıyla gerçekleştirdik. Hafta içerisinde vasküler ve koroner anjiyoları gerçekleştirmek için hasta yatışlarımızı yaptık. Ayrıca bugün başka bir anjiyografi işlemi daha gerçekleştireceğiz” dedi.

Saçkan, “hastamız Isparta’dan gelen bir hastaydı ancak öğlen yapacağımız operasyon için gelen hasta Burdur’dan geldi. Şehir Hastanemizin Isparta dışında çevre illere de hitap eden bir hastane olduğunun ilk belirtileri. İlk vakamız gibi bu vakamızda da başarıyla operasyonumuzu gerçekleştireceğiz. İlk ameliyattan sonra hastamızın memnuniyetlerini aldık. Hayırlı uğurlu olsun. Şehir Hastanemizin bugün önemli bir günü.”

Saçkan, zamanla ileri açık kalp ameliyatı, koroner kalp ameliyatlarının da yapılmaya başlanmasıyla çevre illerden Isparta’ya çok sayıda hasta geleceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA