Fransa'da Cumhurbaşkanı Seçimi

Adres değişikliği kayıtlara geçmediği için ilk turda oy kullanamayan binlerce seçmenin oy kullanabilmesi için Strazburg Belediyesi ve Asliye Hukuk Mahkemesi hafta sonu açık olacak.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda adres değişiklikleri kayıtlara geçmediği için oy kullanamayan yaklaşık 15 bin kişi, yarın düzenlenecek ikinci turda kayıtlarını yenileyerek oy kullanabilecek.

Ülkenin Strazburg kentinde, belediyenin seçmen kütüklerinden silinmeleri aşamasında kendilerini bilgilendirmediği veya bildirimi işleme koymadığı gerekçesiyle Temyiz Mahkemesine başvuran 4 kişinin başvurusuna dün akşam saatlerinde olumlu yanıt geldi. Mahkeme, yaklaşık 15 bin kişinin, hafta sonu boyunca hizmet verecek Strazburg Belediyesi ve seçmen kayıtlarının yapıldığı Asliye Hukuk Mahkemesinde kayıtlarını yenileyerek oy kullanabilmesinin yolunu açtı.

Strazburg Belediyesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride 'listelere yeniden kayıtların sağlanabilmesi için belediyenin ilgili servislerinin cumartesi ve pazar günü açık olacağını' duyurdu. Bildiride, Strazburg'da yaşayan ve bunu kanıtlayabilen kişilerin, kimlikleriyle birlikte belediyeye başvurabilecekleri, ardından da ilgili mahkemeden seçmen kartını alarak sandıklara gidebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, seçmen listelerine yeniden kaydolma ve seçmen kartı alma işlemlerinin ikinci tur seçimin yapılacağı 7 Mayıs pazar günü saat 20.00'ye kadar yapılabileceği vurgulandı.

Strazburg'da 23 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda adres değişikliği kayıtlara geçmeyen yaklaşık 15 bin seçmen oy kullanamamıştı.
Kaynak: AA