Antalya'da 'Geleceği Yazan Kadınlar' Projesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Turkcell işbirliğinde hayata geçirilen, kadın girişimcilere yönelik 'Geleceği Yazan Kadınlar' projesini başlattıklarını bildirdi.

Çetin, yaptığı açıklamada, projeyle kadınların yazılım çağından geri kalmaması ve mobil teknolojileri tanıyıp girişimcilikte öne geçebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Dünyanın artık dijital çağı yaşadığını ifade eden Çetin, şunları söyledi:

'Teknoloji hayatımızın her alanına girmiş durumda. Bu çağı yakalayamayan girişimlerin hayatta kalma şansı olmayacak. Bu vizyon doğrultusunda kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmayı, kadınlarımızın bu alanlardaki girişimcilik ve istihdam kapasitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Projede lise ve üniversite mezunu ya da üniversitede okuyan 18 yaş üzeri kadınlar hedeflendi.' değerlendirmesinde bulundu.

Projede yer almak isteyenlerin başvurularının internet üzerinden alındığını vurgulayan Çetin, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Antalya, Denizli, Van, Adana, Eskişehir, Sivas, Aydın ve Samsun'da hafta sonu yüz yüze, hafta içi ise online olarak eğitimler verileceğine dikkati çekti.

Öte yandan, katılımcılar önce eğitim aldıkları illerde projelerini sunacak ve her ilin birinci ekibi belirlenerek, İstanbul'da düzenlenecek finale katılacak. Eğitimler 3 Haziran'da başlayacak ve 16 Temmuz'da tamamlanacak.

Kazanan proje ticarileşme aşamasında desteklenecek ve finalde dereceye girenler Silikon Vadisi'ne ziyaret hakkı kazanacak.

Kaynak: AA