Yalova'da KHK İle Kapatılan TAİSAD Derneği

AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, en son yayımlanan KHK ile Yalova'da Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurmak isteyen Taşıt Araçları İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TAİSAD) kapatılması ile ilgili, 'Bundan sonra Yalova'daki OSB'lerin müteşebbis heyetlerine Yalova Valisi başkanlık edecek.' dedi.

Öztabak, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, süreci takip ettiklerini belirterek, bundan sonraki OSB oluşumlarında Yalova'da strateji değiştireceklerini söyledi.

OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan 2 yeni KHK ile Yalova'da OSB kurmak isteyen Taşıt Araçları İhtisas Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TAİSAD) kapatıldığını hatırlatan Öztabak, şöyle konuştu:

'Malum sebepten irtibatlı olduğu düşünülen müteşebbis heyetin içinde öyle bir durum olduğu için kapatıldı. Şu anda ne yapılacağını tam olarak bilmiyorum. Yeniden bir yapılanma mı olur tamamen bu heyetin içinde kaç kişinin bağlantısı var o konuda bilgimiz yok. Ama süreci takip ediyorduk. Böyle bir durumun olacağını biliyorduk. Bundan sonra Yalova'daki OSB'lerin müteşebbis heyetlerine Yalova Valisi başkanlık edecek. Şöyle bir şey olacak bir kere, Yalova'dan müteşebbis heyetlerin içinde artık Valilik olacak. Yani Valilik, İl Özel İdaresi olacak. Yaptığımız araştırmada diğer illerimizde bu tür OSB'lerin başında hatta kuruluş aşamalarında ve hatta devam ederken bile başkanlıklarını valiler yapıyor.'

Özellikle teşebbüs harekete geçinceye kadar hep başkanlığı valilerin yaptığını hatırlatan Öztabak, 'Yalova'da da tam tersi hiç birinde yoktu. Bundan sonra olacak. Onun da ilk adımını attık. Sayın Valimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, hangisinde olduğunu şimdi tam hatırlamıyorum ama artık onlar var olacak ve Sayın Valimiz o süreçte başkanlık yapacak. Bundan sonra da yapılabilenleri bu şekilde yapacağız, mevcutların durumu ne olur bilmiyorum ama bundan sonraki OSB'lerde başlarında valimiz olacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA