Sivas'ta Askeri Konvoylara Yasaklar Getirildi

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, askeri konvoylarla ilgili olarak gereksiz korna çalarak ve egzoz patlatan araçlara müsaade edilmeyeceğini ve trafiği tehlikeye sokan araçlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Sivas'ta Askeri Konvoylara Yasaklar Getirildi
Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz yaptığı açıklamada, "16 Kasım tarihinde valilik emriyle ilimizde asker uğurlama, düğün törenlerinde ve sportif müsabakalarda sevinç gösterileri gibi hallerde ilimiz caddelerinde meydana getirilen konvoylarda gereksiz korna çalma, egzoz patlatma araçlardan sarkma, araçlardan ateş etmek gibi eylemlerin yasaklanarak bu filleri işleyenlerin hakkında yasal işlemin yapılacağı duyurulmuştur. Ancak yapılan uyarılara rağmen konvoylarda aynı şekilde korna çalmak suretiyle gürültü yapıldığı, gençlerin araçtan sarkarak, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü görülmektedir. 2016 yılında asker uğurlama konvoyunda Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Muhammet Doğan ve Burak Korkmaz’ı henüz unutmadık. Hafik ilçesinde yapılan asker uğurlama töreninde meydana gelen kazada 18 yaşındaki Sibel Arzuman olay yerinde hayatın kaybetmiştir. Bundan sonra bu tür eylemlerde bulunanlara kesinlikle göz yumulmayacak ve ilgililer hakkında cezai işlem uygulanarak bu tür eylemlerden men edilecektir" dedi.

Askeri konvoy yapılmasını karşı olmadıklarını ifade eden Gürbüz, "Bunlar bizim örf, adet gelenek ve göreneklerimizdir. Bizim karşı çıktığımız gereksiz yere korna çalmaya, egzoz patlatmaya ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeye karşıyız. Unutulmamalıdır ki evlerimizde çocuklarımız, öğrencilerimiz, yaşlılarımız, hastalarımız bizden huzur ve sükunu temin etmemesi istemektedir. Bizim çabamız budur yoksa ceza yazmayla bizim elimize bir şey geçmeyecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA