Milli Eğitim Şube Müdürü Erdoğan'dan SESOB'a Ziyaret

Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Erdoğan ile Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Eğertaş, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (SESOB) ziyaret etti.

SESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan ve Eğertaş ziyarette, mesleki eğitim merkezlerinde öğrenci sayısını artırmak ve çıraklık eğitimi tanıtım kampanyası hakkında SESOB Başkanı Beşir Köksal'a bilgi verdi.

Erdoğan, sürdürülebilir mesleki eğitimin çok önemli olduğunu bu konuda yaşanan sıkıntılar nedeniyle çıraklık eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapıldığını belirterek, mesleki ve teknik eğitimde yapılan bu değişikliklerin tanıtılması için kampanya başlatıldığını ve çalışmalara başladıklarını aktardı.

Fuar, afiş, broşür, kamu spotu ve tanıtımlarla mesleki eğitimi tanıtmaya gayret göstereceklerini vurgulayan Erdoğan, desteklerinden dolayı Köksal'a teşekkür etti.

Köksal ise esnafların en büyük sıkıntılarından birinin de kalifiye eleman olduğunu, çırak yetişmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Hükümetimizin mesleki ve teknik eğitimine yönelik önemli çalışmalar başlatmıştır. Bu çalışmalar ile esnaf ve sanatkarlarımızın çırak ihtiyacının karşılanması ve çırak öğrencilerin Ahilik kültüründen gelen-usta-çırak ilişkisiyle mesleklerini daha iyi öğreneceklerdir. 8. sınıf öğrencilerimiz istediği takdirde mesleki eğitim merkezine giderek hem meslek öğrenecek hem de zorunlu eğitimini tamamlayacak. Mesleki ve teknik eğitimi alan öğrencilerin okul ortamında, iş kazaları ve mesleki hastalıklarına karşı sigortalanacaktır. Ayrıca, öğrencilere ödenen ücretin üçte ikisini devlet ödeyerek destek verilecektir. Yapılan bu çalışmalarla inşallah esnafımızın yaşadığı çırak sıkıntısı da ortadan kalkacaktır.'

Kaynak: AA