Tuzla İstihdam Fuarı, En Az 2 Bin Kişiyi İş Ve Kariyer Sahibi Yapıyor

Tuzla İstihdam Fuarı, hem katılımcı firmaların hem de iş ve kariyer fırsatı arayanların yüzünü güldürüyor.Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, en az 2 bin kişiyi iş sahibi yapmayı hedeflediklerini, bu hedefin büyük kısmının ilk gün karşılandığını söyledi.

Tuzla İstihdam Fuarı, En Az 2 Bin Kişiyi İş Ve Kariyer Sahibi Yapıyor
Tuzla Belediyesi, İŞKUR Tuzla Şube Müdürlüğü ve İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle düzenlenen ve Tuzla’da bir ilk olma özelliği taşıyan Tuzla İstihdam Fuarı, ilk gününden itibaren beklentileri büyük ölçüde karşıladı. 60 firmanın 2260 kişiyi iş sahibi yapmayı planladığı fuarın ilk gününde 4 bin 891 iş başvuru kaydı alındı. Fuarın ilk günü personel arayışını tamamlayan bazı firmalar, 2’nci gün yerini diğer firmalara bıraktı. Fuarın 2’nci gününe dahil olan firmalar da, günün ilk saatlerinden itibaren başvuru yoğunluğuyla karşılaştı.

İş ve kariyer hedefleri için Tuzla İstihdam Fuarı’na gelen vatandaşlar da, zamanı verimli değerlendirme, ulaşım kolaylığı ve yüz yüze görüşme imkanıyla başvurularını kısa sürede sonuçlandırdı.

“En az 2 bin kişiyi iş ve kariyer sahibi yapmayı hedefliyoruz”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışına katılamadığı İstihdam Fuarı’nın ikinci gününde stantları ziyaret etti, firmaların İnsan Kaynakları (İK) yöneticileri ve vatandaşlarla görüştü. İlk gün sonuçlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yazıcı, “Mübarek Ramazan ayı öncesinde düzenlediğimiz Tuzla İstihdam Fuarı’nda en az 2 bin kişiyi iş sahibi yapmayı hedefliyoruz. İlk gün bu hedefin büyük oranda gerçekleştiğini bilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşsizliğe çözüm sağlayan ve Tuzla’da ilk kez bu kadar kapsamlı düzenlenen bu fuarı 6 ayda bir sürdüreceğiz. Fuarımıza destek veren kurum, kuruluş ve firmalar ile fuarda sunulan bu hizmetten yararlanan vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA