Şehit Tanrıverdi Anısına Program Düzenlendi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi anısına sergi ve imza günü düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesinin Şehit Teğmen İbrahim Tanrıverdi'nin adının verildiği Sanat Sokağı'nda gerçekleştirilen programa Malatya Vali Yardımcısı Miktat Alan, şehidin ailesi, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Program kapsamında MABESEM atölyelerinde şehidin anısına hazırlanan çeşitli resim ve tablolar sergileniyor.

Programda ayrıca şehidin ailesi tarafından yazılıp yayınlanan 'Cennetteki Yıldızımız' adlı kitabı şehidin annesi Gafure Tanrıverdi, katılımcılara imzaladı.

Anne Gafure Tanrıverdi burada yaptığı açıklamada, 2 yıl önce oğlunun 24 yaşında şehit olduğunu anımsatarak, 'Bütün duygularımı kitaba döktüm. Bütün şehit anneleri bilsin ki şehit annesi yıkılmaz. Onları da her zaman desteklerim, onların da yanımda olmalarını, onlarla beraber olmayı istiyorum. Bütün Malatya'nın desteklerini bekliyorum, kitabı okumalarını istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Şehiden Ağabeyi Cengiz Tanrıverdi de kardeşinin ismini yaşatmak istediklerini aktararak, 'Bu amaçla düzenlenen resim sergisindeyiz. 1 yıldır buradaki kursiyer arkadaşlar ve başka gönül veren arkadaşların yapmış olduğu eserler sergide yer alıyor. 1 hafta sürecek sergide aynı zamanda onun için yazdığımız, hayatını ve kahramanlığını kaleme aldığımız kitabımızın da imza günlerini gerçekleştiriyoruz. Vakti olan tüm dostlarımızı buraya bekliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA