Antalya Büyükşehir Belediyesi Çalışmaları

Şarampol katlı otopark yapımı işinin, 13 Nisan'da açık ihale ile ihale edildiği ve en düşük fiyatı veren firmanın ihaleyi aldığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Muratpaşa ilçesi Üçgen Mahallesi 1003 ada 20 parselde bulunan, 2 bin 793 metrekarelik alanda çalışmalara başlanan 'Şarampol Katlı Otopark Yapımı' işiyle ilgili bazı basın-yayın organlarında haksız suçlama ve ifadelere yer verildiği kaydedildi.

Söz konusu alanda bulunan çocuk bahçesi ve park alanlarının mevcut haliyle korunarak, otoparkın tamamının yer altına yapılması yönündeki imar planının Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 11 Eylül 2015 tarihli 732 ve 733 sayılı kararlarla oy birliğiyle onaylandığı anımsatılan açıklamada, şöyle denildi:

'Daha sonra, Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde 1003 ada güneyinde yer alan çocuk bahçesi alanının katlı otopark alınana dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişiklikleri Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 16 Kasım 2015 tarihli 1045 ve 1046 sayılı kararları ile oy çokluğuyla onaylanmıştır. Son olarak, Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde Muratpaşa Mahallesi 1003 ada güneyinde yer alan trafo alanın, kreş alanı köşesinden alınarak, eski yerine otopark alanının köşesine alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hazırlanmış, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Şubat 2016 tarihli 237 sayılı kararı ile oy birliği ile onaylanmıştır. Suçlamalarda bahsi geçen ihaleye ilişkin, 13 Nisan 2017 tarihinde açık ihale ile ihalesi yapılmış olup, ihaleye 6 firma katılmıştır. En düşük fiyatı veren firma ihaleyi almıştır. Açık ihale olup 'peşkeş' ifadesi sadece sözlü iftira olarak kalmaktadır. Yine aynı şekilde suçlamada bahsi geçen Giritliler Evi'nin yıkımı söz konusu dahi olmayıp mevcut yapı korunmaya devam edecektir.'

Proje yapımının Şarampol yayalaştırma projesi ve bölge halkından gelen talepler doğrultusunda ele alındığı kaydedilen açıklamada, 'Proje çalışmaları sırasında mevcut durum en hassas şekilde ele alınmış, tekrar tekrar üzerinde çalışılmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesi her zaman olduğu gibi bundan sonra da şeffaf bir şekilde çalışmalarına devam edecektir.' denildi.

Kaynak: AA