İş Adamları Yozgat'ta

Yozgat Valiliği ve Ovakent Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Yozgat-Ovakent İş Adamları Zirvesi’nde Kayserili iş adamlarına Yozgat’ın fırsatları anlatıldı.

Boğazlıyan ilçesi Ovakent Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya 50'ye yakın iş adamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ovakent Belediye Başkanı Menderes Öztürk, Ovakent’e yatırım yapacak müteşebbislerin her zaman emrinde olduklarını söyledi.

Vali Kemal Yurtnaç da yaptığı konuşmada, her şehrin bir potansiyelinin olduğunu belirtti.

Bazen fırsatların görülmediğini, tek bir yere yoğunlaşma olduğunu kaydeden Vali Yurtaç, birilerinin bu fırsatları çıkıp kamuoyuna anlatması gerekliliğine vurgu yaptı.

Yurtnaç, şunları kaydetti:

'Birileri bir tarafta iş arar, birileri de öbür tarafta işçi arar. Bunlar bir türlü bir araya gelemezler. Birileri de çıkıp bunları bir araya getirecek, işsizler iş sahibi, işveren eleman sahibi olacak. İlk olarak 5-6-7 Mayıs'ta İstanbul ve Bursa’daki iş adamlarını Yozgat’a davet ettik. Bugün Kayserili ve Kayseri’de yaşayan Yozgatlı iş adamlarımızla Ovakent’te buluştuk. 25-26-27 Ağustos da ise Avusturya, Hollanda, Almanya ve Fransa’da yaşayan iş adamlarımızı Yozgat’a davet edeceğiz.'

Konuşmaların ardından yatırımcı kuruluş temsilcileri, iş adamlarına Yozgat’a yatırım yapmaları halinde yararlanacakları teşvik ve hibeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA