Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile Emniyet Müdürü Mustafa Aydın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen Mehmet Şengül'ün ailesini ziyaret etti.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, ziyarete Vali Ceylan ve Emniyet Müdürü Aydın'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Erdal Eren, İl Müftüsü İsmail İpek ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Yılmaz katıldı.

Ziyarette, şehidin babası Ramazan Fahrettin Şengül ve annesi Huriye Şengül'e taziyelerin iletildiği ve İl Müftüsü tarafından dua edildiği kaydedildi.

- Afet Müdahale Planı

AFAD'dan yapılan yazlı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Sevgi Evleri Erkek Öğrenci Yurdunda yapılan toplantıda Süleymanpaşa Belediyesi, Kapaklı Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi, Şarköy Belediyesi, Malkara Belediyesi, Saray Belediyesi, Hayrabolu Belediyesi, Çorlu Belediyesi, Muratlı Belediyesi, Marmaraereğlisi Belediyesi, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yetkilileri katıldı.

Toplantıda planın genel işleyişi hakkında katılımcılara bilgi verilerek, görevli personelin eğitimi konusunda görüşüldüğü kaydedildi.

- 'Huzurlu Sokaklar Uygulaması'

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Huzurlu Sokaklar Uygulaması' yapıldı.

Emniyetten yapılan yazlı açıklamada, kamu düzenini bozan faaliyetlerin önlenmesi amacıyla vatandaşların yoğun olarak bulundukları yerlerde 108 polis, 33 ekip ve 12 zabıta görevlisi ile birlikte uygulama yapıldı.

Uygulamada 18 araç ve sürücüsü 2918 sayılı trafik kanunu kapsamında denetlendiği, 4 araca idari para cezası uygulandığı, 214 kişinin kimlik kontrolünden geçirildiği, kontrollerde aranan 2 kişinin yakalandığını kaydedildi.

- Alternatif Sahne Günleri

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Alternatif Sahne Günleri devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, etkinlikler kapsamında Gülcan Altan sahne aldı.

Türk ve dünya müziğinden çeşitli eserlerin seslendirildiği geceye çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi.

Kaynak: AA