Tuzhurmatu'da DEAŞ Saldırısı

Terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta Türkmen nüfusun yoğun olduğu Tuzhurmatu ilçesine bağlı iki köye düzenlediği saldırılarda güvenlik güçlerinden 3 kişi öldü Saldırılar Peşmerge ve Haşdi Şabi güçleri tarafından püskürtülürken, saatler süren çatışmalarda onlarca DEAŞ militanının öldürüldüğü belirtildi.

KERKÜK ( AA ) - Irak'ta Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin güneyindeki Zincili ve Zerge köylerine terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarda iki Peşmerge ile bir Haşdi Şabi mensubunun öldüğü bildirildi.

Salahaddin İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Üyesi Mehdi Taki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ'ın, Türkmen nüfusun yoğun olduğu Tuzhurmatu ilçesine bağlı iki köyü hedef aldığını söyledi.

Taki, 'Musul'u kurtarma operasyonunda büyük yenilgiye uğrayan DEAŞ terör örgütü, diğer bölgelerde varlığını göstermek için halen kontrolünde bulunan Salahaddin ilinin bazı bölgelerinden sızarak Tuzhurmatu ilçesinin iki köyüne saldırdı. Saldırılarda 1'i Haşdi Şabi, 2'si Peşmerge güçlerinden olmak üzere 3 güvenlik gücü hayatını kaybetti.' dedi.

Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdul ise Zerge ve Zincili köylerine yönelik DEAŞ saldırısının Peşmerge ve Haşdi Şabi güçleri tarafından püskürtüldüğünü belirtti. Abdul, 'Bölgedeki güvenlik güçleri ile DEAŞ militanları arasında saatler süren çatışmalarda onlarca DEAŞ militanı ölürken, güvenlik güçlerinden 34 kişi yaralandı.' diye konuştu.

Kaynak: AA